Der kommer røg ud af min pejs! Hvad skal jeg gøre?

Der kommer røg ud af min pejs! Hvad skal jeg gøre?

Hvorfor kommer der røg ud af din pejs?

Din pejs er et traditionelt og charmerende element i et hjem, men den kan blive til et mareridt, når den begynder at producere røg i stedet for varme. Dette kan forårsage ubehag, dårlig lugt og endda helbredsproblemer for beboerne i huset. Lad os udforske de mest almindelige årsager til dette problem og hvordan man kan håndtere dem.

De vigtigste årsager, der påvirker den korrekte funktion af en pejs, er mange, herunder: forkert dimensioneret skorsten; uisolerede kolde skorsten; buet skorsten; mangel på luft inde i rummene; ugunstig vind; dårligt bygget skorsten eller dårligt designet pejs.

Længden af skorstenen kan også påvirke tilstedeværelsen af røg. Hvis skorstenen er for kort i forhold til rumstørrelsen eller ildkraften, vil det resultere i dårlig luftcirkulation, og røgen vil have tendens til at akkumulere indeni.

Sådan finder du ud af, om din pejs trækker ordentligt?

Når det kommer til at bruge en pejs, er det vigtigt at forstå, om skorstenen trækker korrekt. En pejs, der trækker dårligt, kan føre til en række problemer, såsom røgspredning i huset eller opbygning af kulilte. For at sikre sikkerheden og komforten i dit hjem er det vigtigt at genkende tegnene, der angiver, om pejsen fungerer korrekt.

En af de enkleste måder at afgøre, om pejsen trækker godt, er at observere røgen, der kommer ud af skorstenen. Hvis røgen kommer ud jævnt og direkte opad, er det et godt tegn på, at pejsen fungerer korrekt. Hvis røgen derimod skubbes tilbage ind i rummet eller spreder sig vandret, kan der være et trækningsproblem.

Et andet tegn at være opmærksom på er tilstedeværelsen af sod på pejsedørens glas. Hvis sod akkumuleres hurtigt på glasset, kan det være en indikation af, at pejsen ikke får tilstrækkelig luft til at brænde ordentligt. I så fald kan det være nødvendigt at øge luftindtagsåbningen eller rense eventuelle forhindringer.

Desuden, hvis du lugter røg i huset, selv når pejsen er tændt og fungerer, betyder det, at der er et trækningsproblem. Det kan være nødvendigt at kontrollere skorstenen for blokeringer eller forhindringer, der forhindrer røgen i at komme ud korrekt.

Det er også vigtigt at overveje tilstedeværelsen af luftstrømme inde i huset. Hvis der er åbne vinduer eller døre nær pejsen, kan der være en luftstrøm, der interfererer med trækket. At lukke vinduerne og kontrollere for træk kan hjælpe med at løse problemet.

I nogle tilfælde kan problemet skyldes forkert dimensionering af skorstenen til rummet. Hvis skorstenen er for lille, kan den muligvis ikke generere tilstrækkeligt træk til at brænde træet ordentligt. I så fald kan det være nødvendigt at konsultere en professionel for at ændre størrelsen på skorstenen eller installere en ny.

Endelig, hvis du mistænker et trækningsproblem i din pejs, er det altid tilrådeligt at søge hjælp fra en professionel. En ekspert vil være i stand til at foretage en grundig vurdering af pejsen og identificere eventuelle trækningsproblemer. Det kan være nødvendigt at rense skorstenen, udskifte skorstenshatten eller udføre andre reparationer for at sikre korrekt pejsdrift.

Afslutningsvis er det afgørende at forstå, om pejsen trækker korrekt for at sikre sikkerheden og komforten i dit hjem. At observere røgen fra skorstenen, checke for sod på pejsedørens glas og verificere tilstedeværelsen af røglugt i huset er alle vigtige tegn, man skal holde øje med. Hvis der opstår problemer, er det tilrådeligt at konsultere en professionel for en grundig vurdering og eventuelle nødvendige reparationer.

Skal din pejs udskiftes?

Vi hos GEMI har løsningen med vores skorstepositioner!

Vores Produkter

Inden for GEMI universet er vi stolte over at præsentere vores brede udvalg af skorsteinssmokeaspiratorer, hver med unikke funktioner, der imødekommer de forskellige behov hos vores kunder. Vores dedikation til fremragende har ført os til at udvikle et varieret udvalg af modeller, hvilket sikrer, at hvert detalje er blevet omhyggeligt designet og udformet.

Basic Fireplaces Aspirators: For dem der leder efter pålidelige og effektive løsninger, tilbyder vi vores sortiment af grundlæggende pejsaspiratorer. Disse modeller er designet til at yde solid ydeevne til en overkommelig pris, hvilket sikrer effektiv røgfjernelse uden at gå på kompromis med kvaliteten.
Hovedfunktioner: 300 °C sug, 3-års garanti og 2500 M³/t sugestyrke.

Professionelle Pejs Aspiratorer: Hvis du leder efter professionel ydeevne, kendetegnet ved endnu mere kraft og pålidelighed, er vores professionelle smokeaspiratorer det ideelle valg.
Hovedfunktioner: 700 °C sug, 6-års garanti og 3800 M³/t sugestyrke.

Vores kollektion omfatter også en række aspiratorer lavet af materialer af høj kvalitet, herunder rustfrit stål og kobber.

Stål Pejs Aspiratorer: Stålaspiratorer udstråler moderne elegance og er bygget til at modstå tidens prøve, og tilbyder effektiv sugning og sofistikeret stil.

Elektrisk smokeaspirator med 6 hastigheder, helt designet i Rustfrit Stål Aisi 304. Takket være dets struktur modstår smokeaspiratoren korrosion

Inden for Gemi-universet er vi stolte over at præsentere vores brede udvalg af pejsedunke,hver med unikkefunktioner, der vil imødekomme vores kunders forskellige behov. Vores forpligtelse tilexcellence har ført os tiludviklingen af et varieret udvalg af modeller, der sikrer, at hver eneste detalje eromhyggeligt designet og plejet.

Pejsedunke"basis": Pejsetræk til dem, der søger pålidelige og effektiveløsninger, tilbyder vi voreslinje af basis pejsedunke. Disse modeller er designet til at levere solid ydeevne til enoverkommelig pris og sikreeffektiv fjernelse af røg uden at gå på kompromis med kvaliteten.
De vigtigstefunktioner: 300 C° sug, 3 årsgaranti og 2500 M³/h sugestyrke.

Pejsedunke"professionelle": Hvis du derimod leder efter professionellepræstationer, karakteriseretved endnu mere kraft og pålidelighed, er vores professionelle røgekstraktorer det ideellevalg.
De vigtigstefunktioner: 700 C° sug, 6 års garanti og 3800 M³/h sugestyrke.

Vores samling omfatter også et udvalg af udstødere lavet af høj kvalitet materialer, herunderrustfrit stål ogkobber.

Pejsedunke"stål": Ståludstøderne udstråler moderne elegance og er bygget tilat modstå tidensudfordringer, og tilbyder effektiv udsugning og sofistikeret stil.

Elektriskrøgudstøder med 6 hastigheder,designet helt i rustfrit stål Aisi 304. Takket være sin struktur modstår røgudstøderenkorrosion forårsaget afvejrlig og saltvand, hvilket øger holdbarheden. Motorkraft på 3800 m³/h, kan monteres påenhver skorsten. Modstår optil 700°, i tilfælde af brand.

Pejsedunke"kobber": På denanden side reflekterer kobberudstøderne ikke kun en klassisk skønhed, men har ogsåegenskaber af modstand mod tidenstand.
Kobber skorsten røgudstøderen er topmodellen af Gemi's elektriske røgudstødere.Bygget helt i rustfrit stålAisi 304 for at modstå vejrlig og saltvand. Også opmærksom på æstetikken medkobberbelægning. Som den professionelle"Moorhead"model, suger den 3800 m³/h og modstår op til 700°. Garanteret løsning pårøgproblem. Ideel til pejse,ovne, grill osv. 10 års garanti på hele skorstenstrukturen.

Køb nu!.